Bloc M7-Bucuresti

Statut
Casa noastra | Statut | Legislatie | Anunturi | Contact

Selectii:
 
Art.1
ASOCIATIA DE PROPRIETARI BLOC M7-SCARA A,este asociatie juridica romana de drept privat,non-profit,non-guvernamentala,apolitica,cu scop socio-administrativ.
.
.
Art.4
Asociatia de Proprietari Bloc M7-scara A se constituie pe perioada nedeterminata.
.
.
Art.7
Pentru furnizarea unor servicii necesare realizarii obiectului sau de activitate asociatia poate angaja persoane fizice sau juridice specializate,din cadrul asociatiei si/sau din afara acesteia.
Personalul necesar bunei gospodariri a proprietetii comune din cladire se angajaza prin contract individual de munca sau prin conventie civila de prestari servicii,conform celor ce se stabilesc prin negociere.In cazul persoanelor juridice,asociatia va negocia si incheia contracte de prestari servicii cu acestea.
Art.8
Activitatea de asociere se desfasoara in baza obiectivelor stabilite de comun acord de catre membrii din structura organizatorica a asociatiei pe periode limitate de timp(semestru).
.
.
Art.11.
Fondul de rulment se constituie numai in baza Adunarii Generale a asociatiei.Necesitatea constituirii acestuia este determinata de modul de intocmire a listei lunare de plata, de termenul de plata a cotelor de contributie si de sistemul de penalizari al asociatiei si al furnizorilor de servicii...Valoarea fondului de rulment trebuie sa fie egala  cu suma corespunzatoare acoperiri cheltuielilor lunare la nivelul lunii cu cheltuielile cele mai mari dintr-un an calendaristic.Daca este cazul,in conditii de instabilitate economica,fondul de rulment se actualizeaza periodic prin depunerea de catre fiecare proprietar,a unei sume reprezentand diferenta dintre valoarea existenta si cea necesara acoperiri cheltuielilor lunare ale asociatiei,corespunzatoare fiecarui proprietar...
Restantele proprietarilor la actualizarea fondului  de rulment constituie elemente ale sistemului de penalizari in ceea ce priveste neacoperirea curenta a cotei de contributie la cheltuielile asociatiei.
Fondul de rulment constituit se utilizeaza numai pentru plata facturilor curente aferente consumatorilor lunii anterioare.
Dupa plata facturilor curente ,fondul de rulment se reintregeste lunar prin incasarea cotelor de contributie afisate pe lista de plata a lunii in curs,avand ca referinta de calcul aceste facturi curente,corespunzatoare consumurilor lunii anterioare.
In perioadele in care valoarea fondului de rulment este mai mare decat volumul cheltuielilor,diferenta poate fi utilizata prin instrumente bancare cu lichidare imediata(depozit bancar purtator de dobanda sau titluri de stat).
Venitul astfel realizat compenseaza cheltuielile proprietarilor care si-au respectat obligatiile de achitare la termen a cotelor de contributie.
Fondul de rulment se incaseaza distinct fata de cota de contributie.
.
Art.16
Gestionarea si evidenta mijloacelor materiale si banesti se efectueaza ......fie de membrii ai asociatiei cu cunostinte de specialitate si experienta in domeniile economic,financiar si/sau juridic,fie de alte persoane fizice sau juridice,asociatii sau agenti economici specializati.
Controlul asupra gestiunii se face printr-o forma adoptata de comitetul executiv al asociatiei.
 

CAPITOLUL V
 
Drepturile membrilor.
 
Art.20
...
a).sa participe ,cu vot la Adunarea Generala a proprietarilor,sa-si inscrie candidatura,sa candideze,sa aleaga si sa fie alesi in structura organizatorica a asociatiei.Pentru a fi ales,persoana in cauza trebuie sa posede capacitatea juridica deplina.
b).sa solicite si sa primeasca ori de cate ori este necesar si motivat,explicatii cu privire la calculul cotei de contributie afisata pe lista de plata si sa conteste,in scris,la presedintele asociatiei,in termen de 10 zile de la afisarea listei,cuantumul stabilit al acestei cote,iar in cazul in care contestatia a fost respinsa,sa se adreseze Adunarii Generale;contestatia nu suspenda plata contributiei dar determina, in cazul aprobarii ei,aplicarea unei proceduri reglementare ulterioara propusa de Comitetul Executiv si aprobata de prima Adunare Generala a proprietarilor.
c).daca o hotarare a asociatiei este contrara statutului,acordului de asociere,legilor sau este de natura sa produca daune considerabile intereselor proprietarilor,acestia pot ataca in justitie respectiva hotarare,in termen de 60 de zile de la adoptarea acesteia.Actiunea in justitie nu intrerupe executarea hotararii decat in cazul in care instanta dispune suspendarea acesteia.
d).membri asociatiei au dreptul sa solicite,in baza unei cereri catre presedintele asociatiei,diminuarea temporara a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei(scutirea de la plata cheltuielilor privind consumurile pentru luna?lunile si pentru persoana/persoanele prevazuta/prevazute lin cerere dar nu si a cheltuielilor pe cota-parte si/sau de alta natura)in bazamentiunii de schimbare de resedinta efectuata de organele de evidenta populatiei conform prevederilor legale in vigoare,sau in baza vizelordin pasaport pentru deplasarile in strainatate cu perioada cumulata mai mare de 30 zile calendaristice.
Pentru minori modul de reducere a cheltuielilor pe persoana se stabileste prin hotararea Adunarii Generale.
Pentru perioadele mari cererile se actualizeaza la 3 luni consecutive.
Daca se constata nerespectarea datelor inscrise in cerere si daca solicitantul nu anunta administratia in timp util atunci cererea se anuleaza.
e).sa puna intrebari si sa solicite explicatii comitetului executiv,referitoare la activitatea asociatiei.
f).sa foloseasca spatiile si instalatiile comune din interiorul si exteriorul cladirii,in conditiile prevazute de statut,fara sa lezeze drepturile sau interesele oricarui alt proprietar membru al asociatiei, inclusiv cele stabilite prin prezentul statut.
g).sa beneficieze,cand este cazul,de facilitatile rezultate in urma activitatilor desfasurate de asociatie,functie de cota-parte de proprietate si de gradul de implicare.
h).sa participe la activitatile lucrative ale asociatiei,benevol,in functie de capacitatile profesionale.
i).sa beneficieze de garantii morale si materiale stabilite de Adunarea Generala pentru initiative personale,finalizate,in folosul asociatiei.
j).pot aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii individuale,fara a pune in pericol integritatea structurala a cladirii sau a altor spatii;pot sa-si monteze contoare individuale proprii pentrumasurarea consumatorilor de utilitati pe care le determina,anuntand in timp util administratia.
k).sa prezinte spre rezolvare probleme specifice asociatiei sau probleme deosebite care nu au putut fi solutionate pe cale obisnuita si sa participe activ la actiunea de solutionare.
l).sa obtina drepturi banesti,compensatii si recompense materiale in conformitate cu legile in vigoare.
m).fiecare proprietar,membru al asociatiei,este liber sa ipotecheze sau instraineze,in deplina libertate,proprietatea individuala si cota-parte din proprietatea comuna,fara consintamantul asociatiei sau a altor proprietari.
n).sa propuna Comitetului Executiv si Adunarii Generale solutii si proceduri menite sa duca la imbunatatirea si perfectionarea stilului si modului de lucru sau masuri de rezolvare a problemelor proprietarilor de catre asociatie.
o).sa sesizeze,din timp,comisia de cenzori si organele abilitate de control,asupra oricarei anomalii sau fapte considerate frauduloase in sarcina organelor de conducere ale asociatiei.

Obligatiile proprietarilor/chiriasilor.
 
Art.21-1
a).sa respecte statutul asociatiei;
b).sa se supuna Adunarii Generale a asociatiei;
c).sa participe la Adunarile Generale ale asociatiei;
d).sa nu denigreze activitatea asociatiei in interiorul si exteriorul acesteia;
e).sa respecte orice angajament facut fata de asociatie;
f).sa participe atunci cand este solicitat,la actiuni deosebite,de maxima urgenta,corespunzatoare scopurilor asociatiei;
g).in conditii de neparticipare la luarea deciziilor si la desfasurarea activitatilor in cadrul asociatiei,membrii respectivi nu trebuie sa aduca prejudicii morale celorlanti membri sau celor care desfasoara activitati pentru asociatie.
2.Toti proprietarii si dupa caz,chiriasii din condominou au urmatoarele obligatii:
h).sa contribuie la constituirea mijloacelor banesti si materiale ale asociatiei si sa achite in termenul stabilit,
cota de contributie la cheltuielile lunare ale asociatiei,comunicand in timp util comitetului executiv sau administratiei orice modificari care influienteaza marimea acesteia(numar de persoane,suprafata echivalenta termic etc.)
i).sa contribuie la constituirea in avans a bugetului pentru cheltuielile comune(fond de reparatii;etc.) prin achitarea cotei parti corespunzatoare prevazute in listele lunare de plata;
j).sa anunte administratia daca gazduiesta persoane straine mai mult de 15 zile calendaristice sau frecvent(constant,repetat),in vederea introducerii lor la cheltuielile pe persoana ale asociatiei pentru luna respectiva.
 Pentru cazul vizitelor repetate,constatate in cel putin 2 luni,Adunarea Generala a Proprietarilor,la constituire sau ulterior,stabileste modalitatea de introducere a persoanelor straine la plata cheltuielilor asociatiei,chiar daca proprietarul sau chiriasul nu anunta administratia cu privire la aceste vizite.
k).sa sesizeze orice problema de natura administrativa (persoane ca locuiesc clandestin(daune produse de unii membrii ai asociatiei sau de alte persoane etc).
i).sa mentina in bune conditii elementele proprietatii comune;sa nu determine cheltuieli nejustificate din contul asociatiei;
m).sa semnaleze orice probleme care apar la instalatiile de folosinta comuna in cel mai scurt timp;daca este cazul,sa citeasca si sa instiinteze in scris corect,lunar,indexul contoarelor proprii si sa-l inscrie in fisa de apartament;
n).pentru luarea in evidenta,sa inscrie in cartea de imobil a condominoului(blocului) persoanele care locuiesc in apartamentul proprietate personala o perioada mai mare decat limita legala.
o).sa anunte orice modificare a titularului actului de proprietate,sa anunte radierea din cartea de imobil a persoanelor care au locuit pe o perioada limitata in cadrul proprietatii detinute;la vanzarea proprietatii sale sa solicite,pe baza de cerere,retragerea din Asociatia de Proprietari Bloc M7-scara A noul proprietar putand semna acordul de asociere,in forma sa ,la data repectiva.
p).sa respecte regulile de comportament si de convietuire stabilite de Codul civil/dreptul comun sau prin regulamentul de ordine interioara si convietuire sociala al asociatiei(ROI);sa respecte regulamentul de organizare si functionare al asociatiei(ROF);
r).sa anunte comitetul executiv despre intentia de a schimba destinatia proprietatii individuale cerand acordul,in scris,asociatiei si avizul favorabil al proprietarilor cu care se invecineaza pe plan orizontal si vertical precum si obligatia,daca este cazul, de a intocmi si prezenta,in copie,toate documentele necesare desfasurarii unei activitati (contracte,avize,etc.) in termen de 30 de zile lucratoare de la data obtinerii acordului;
s).sa mentina proprietatea individuala in stare de siguranta si functionare,pe propria sa cheltuiala;sa se ingrijasca de asigurarea proprietatii individuale;
t).nici un proprietar nu poate schimba aspectul proprietatii comune fara acceptul scris al comitetului executiv al asociatiei de proprietari;
u).proprietarul unui apartament sau spatiu cu alta destinatie decat cea de locuinta,cu un preaviz de 15 zile,este obligat sa acepte accesul,in spatiul sau, unui reprezentant al asociatiei atunci cand este necesar sa se inspecteze,sa se repare sau sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna la care se poate avea acces numai din spatiul respectiv inclusiv cu privire la contoarele individuale.FAC EXCEPTIE CAZURILE DE MAXIMA URGENTA CAND NU ESTE NECESAR NICI UN PREAVIZ;.....................
                                                 http://blocm7.tripod.com

Total Top
Director web

Supertop.ro

portal web avatare stiri filmulete horoscop jocuri